Életveszélyes fejsérülést okozott 91 éves áldozatának egy rabló Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett, 42 éves férfival szemben, aki tavaly értékeik megszerzése érdekében egymás után két idős asszonyt támadott meg és bántalmazott. Az egyik sértett életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A vádirat szerint a férfi 2021. november 16-án, délután, a XII. kerületben, a Normafa úton sétálva felfigyelt a 91 éves asszonyra, és elhatározta, hogy erőszakkal megszerzi az értékeit. A férfi követte az asszonyt, majd egy kemény, tompa tárggyal, hátulról nagy erővel a sértett fejére ütött, aki eszméletét veszítve a földre zuhant. A vádlott a földön fekvő áldozatától elvette a táskáját, amiben az iratai, legalább 10.000 forint készpénze, valamint a bankkártyája volt, majd távozott. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A férfi az elvett bankkártyával az elkövetés napján, valamint másnap több dohányboltban és üzletben vásárolt összesen mintegy 15.000 forint értékben, illetve azt több mint 10 alkalommal használta fel a metrómegállók jegyautomatáinál menetjegyek és bérletek vásárlására, összesen 50.000 forint értékben.

Az elkövető a támadást követő napon, 2021. november 17-én, délelőtt, a hátizsákjába rejtett egy 40 cm hosszú fémrudat, majd az Örs vezér tér környékére ment azért, hogy egy újabb idős áldozatot raboljon ki. A vádlott kis idő múlva felfigyelt egy 77 éves asszonyra, akit hazáig követett. A férfi belépett a sértett után a lépcsőházba, majd a liftben elővette a fémrudat, és azzal hátulról fejbe ütötte az asszonyt. A sértett az ütés ellenére dulakodott a vádlottal és segítségért kiabált. A férfi a sértett ellenállása miatt felhagyott a támadással és értékek megszerzése nélkül elmenekült. Az asszony a fején repesztett sebzést szenvedett, azonban a bántalmazás jellege és eszköze alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is.

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfit - mint többszörös visszaesőt - életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, illetve annak kísérletével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolja, és fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !