Késsel támadt barátnője új barátjára egy férfi Székesfehérváron

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2022. november 6-án egy székesfehérvári vendéglátóipari hely hátsó bejáratánál késsel többször megszúrta barátnőjének új barátját.

A nyomozás adatai szerint a férfi együtt lakott anyjával, testvérével, valamint a barátnőjével. A férfi kapcsolata a párjával megromlott, ezért a nő szakított vele, el akart költözni, azonban a gyanúsított a szakításba nem tudott beletörődni.

Az elkövető 2022. november 6-án elolvasta a nő őrizetlenül hagyott mobiltelefonjában lévő, az új baráttal váltott üzeneteit, majd a férfi munkahelyéül szolgáló vendéglátóipari hely hátsó bejáratához ment. A férfi nyitott ajtónál tartózkodó sértettre szóváltás nélkül, féltékenységből a magával vitt 21 cm pengehosszúságú késsel rátámadt, a mellkasán, a hasán, a felkarján többször megszúrta, majd a kést eldobva futva elmenekült. A vérző férfi segítségért kiáltott, amelyet észlelve egyik munkatársa értesítette a mentőket.

A sértett hasát ért szúrás a testüreget megnyitotta, a májon felszínes sérülést okozott, amely életveszélyes sérülésnek tekinthető.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel - amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztés - alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A bűncselekmény motivációjára figyelemmel feltehető továbbá, hogy a sértett sérelmére újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !