Keresés ebben a blogban

Egy hónappal feltételes szabadságra bocsátását követően 12 lopást követett el egy kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös, különös visszaeső elkövetővel szemben, aki alig egy hónappal feltételes szabadságra bocsátását követően, 2022 áprilisában 12 lopást követett el Kecskeméten. A vádlott legtöbbször lakásokba surrant be, de lopott autóból és edzőteremből is.

A vádirat szerint a hajléktalan kecskeméti férfi 2022 áprilisában – a nyitott bejárati ajtókat kihasználva – kilenc kecskeméti lakásba surrant be, ahonnan általában pénztárcákat és készpénzt vitt el. Az otthon tartózkodó sértettek négy esetben is megzavarták a vádlottat, aki ilyenkor értékek elvétele nélkül, sietve elmenekült.

Az elkövető az egyik ellopott pénztárcában PIN kóddal együtt talált egy bankkártyát. Röviddel a lopás után - a kódot felhasználva - összesen 200.000 forint készpénzt vett fel jogosulatlanul a sértett bankszámlájáról.

A vádlott legnagyobb zsákmányát egy kecskeméti edzőteremben ejtette, ahol a bejáratnál lévő pultban és a női öltözőben lévő padon talált táskákból összesen 400.000 forint készpénzt lopott el.

A férfit lopások elkövetése miatt már többször ítélték szabadságvesztésre, legutóbbi büntetéséből 2022 márciusában bocsátották feltételes szabadságra. A vádlott – a korábbi elítélései miatt – jelen ügyben különös, többszörös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit 8 rendbeli lopás bűntettével, 4 rendbeli lopás vétségével, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy az elkövető feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Az ügyészség indítványozta továbbá a vádlott feltételes szabadságának megszüntetését is.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. (Fotó: Ügyészség)

,

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !