Ottfelejtett pénztárcát lopott el egy szántódi áruházból, de nem örülhetett sokáig a zsákmánynak (videó)

A Siófoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki az előző vásárló ottfelejtett pénztárcáját vette magához, de nem örülhetett sokáig a zsákmánynak.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2022 szeptemberében egy szántódi áruházba érkezve meglátta, hogy a sértett korábban a kijárathoz közeli pulton hagyta a készpénzét, a bankkártyáját és az igazolványait tartalmazó pénztárcát. A vádlott ezért a pulthoz lépve előbb a testével takarta el a pénztárcát a többi vásárló és a kamerák elől, majd azt egy alkalmas pillanatban felkapva távozott a helyszínről.

Az áruházban felszerelt biztonsági kamera felvételei alapján azonban a siófoki rendőrök rövid időn belül, alig néhány óra elteltével azonosították és elfogták a férfit, akinél a lopott pénztárcát a benne lévő értékekkel együtt megtalálták, így a sértett kára teljes egészében megtérült.

A Siófoki Járásbíróság a 2022. november 4-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és őt egy évre próbára bocsátotta. A kihirdetett ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !