Megkéselte fogorvosát egy férfi Balassagyarmaton

A Nógrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és rongálás miatt emelt vádat azzal az 57 éves férfival szemben, aki egy polgári jogvita miatt megrongálta perbeli ellenfele otthonát, kiszúrta autójának kerekeit, végül Balassagyarmat főterén megkéselte a nőt. A sértett életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A vád szerint a felperes férfi, valamint az alperes nő között 2019 óta zajlott kártérítési per a Balassagyarmati Járásbíróságon egy fogászati beavatkozás miatt. 2021. szeptember 17-én a felek megjelentek a bíróság előtt, azonban a tárgyalást a férfi jogi képviselőjének lemondása miatt megtartani nem lehetett.

A férfi kérte a per szünetelését, amihez az alperes ügyvédje nem járult hozzá. A férfi ezen felháborodva autójával a sértett házához hajtott, ahol megrongálta a kaputelefont és berúgta a terasz üvegét, ezzel mintegy 255.000 forint kárt okozva. Ezután visszavezetett a belvárosba, ahol a fogorvos gépkocsijának gumiabroncsait egy búvárkéssel kiszúrta, ezzel további 147.000 forint kárt okozott.

A sértett és ügyvédje még a bíróság épületében telefonon értesültek az autó megrongálásáról, ezért elindultak feljelentést tenni a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra. Ekkorra a vádlott már a bíróság és a rendőrség között található főtéren várta őket. Az ügyvéd kérdésére elismerte, hogy ő rongálta meg a nő autóját, majd elkezdte a jogi képviselőt lökdösni.

A sértett a konfliktus elkerülése végett ekkor a két férfi mellett a rendőrkapitányság felé indult, a vádlott azonban utána lépett és búvárkésével szemből hasba szúrta, majd a földre került sértettet többször megszúrta. A segítségért kiáltó nő védelmére siető járókelők láttán a férfi abbahagyta a szurkálást, majd az ügyvédet is megfenyegette, de ezután a gyorsan helyszínre érkező rendőrök elfogták és ártalmatlanná tették őt.

A sértett 14 szúrt sebet szenvedett, az életveszélyes vérveszteség mellett vér- és légmell alakult ki nála, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A Nógrád Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat. A főügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott a közel 500.000 Ft bűnügyi költségen túl az okozott kárt is térítse meg, a bíróság pedig a búvárkést kobozza el.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 8 év börtönbüntetés és 8 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt, azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést, az ítéletet a vádlott letartóztatásban várja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !