Balesetet okozott egy büntetőfékező sofőr, majd a lehúzott ablakon kinyúlva, a hüvelykujját mutatta és elhajtott (videó)

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfival szemben. Az elkövetőnek az Egér úton, egy közlekedési szituációban lassítania kellett, és ettől olyan ingerült lett, hogy bevágott a másik sofőr elé, majd befékezett, amelynek következtében a sértetti autó egy másik vétlen autóval ütközött. A vádlott megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádirat szerint a férf érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett autóval a XI. kerületben, az Egér úton a belső forgalmi sávban, a megengedett 70 km/h helyett kb. 85 km/h sebességgel. A vele azonos irányban közlekedő másik sofőr  az irányjelzőt szabályosan használva a külső forgalmi sávból haladva előzés miatti sávváltás után elé került. A vádlottnak emiatt - a megengedettet egyébként is túllépő sebességről - pár másodpercig lassítania kellett, azonban ennél erősebb fékezésre nem kényszerült, majd a másik autó visszatért a külső forgalmi sávba.

A férfi a közlekedési helyzet miatt ingerült lett, és ahelyett, hogy továbbhaladt volna, a külső sávba visszatért jármű mellett közlekedve a sofőr felé mutogatott. Ezután gyorsított, majd az autóját egy hirtelen mozdulattal jobbra kormányozva bevágott a sértetti jármű elé, és büntetőfékezett.

A szándékos és közvetlen veszélyhelyzetben a sértett erőteljesen fékezett, próbálta az autót elkormányozni, ennek ellenére nekiütközött a belső forgalmi sávban szabályosan haladó gépkocsinak. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg. A vádlott a másik két jármű ütközését észlelte, ennek ellenére nem állt meg, hanem a lehúzott ablakon kinyúlva, a hüvelykujját mutatta a sértettek felé, majd elhajtott.

A vádlott a szándékos, a közlekedési szabályokat súlyosan sértő un. „büntetőfékező” manőverével közvetlen veszélynek tette ki a két összeütköző jármű vezetőinek és utasainak az életét és testi épségét.

A baleset következtében a két ütköző járműben összesen több mint 1.500.000 forint kár keletkezett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint 2 rendbeli rongálás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést, valamint pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !