Lopni akartak, majd két járművet gyújtottak fel

Rongálás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két férfival szemben, akik előbb lopni akartak, majd két járművet gyújtottak fel.

A vádirat szerint két ittas férfi a lábatlani telephelyre a nyitott kapun keresztül jutottak be. Az elkövetők katalizátort akart lopni, ezért egy autó alá benéztek, de azt nem találtak. A férfiak odamentek a dömperhez, felmásztak rá. Az egyik férfi rábírására a másik férfi öngyújtóval meggyújtott egy rongyot, aminek következtében a munkagép kezelőtere kiégett. A rongálással okozott kár 6.000.000 forint.

Ezután a két férfi egy személygépkocsihoz ment, majd a felbujtó férfi rábírására a másik férfi az öngyújtóval meggyújtott egy babaruhát, emiatt a jármű belső tere kiégett, a műanyag alkatrészek megolvadtak. A rongálással okozott kár 295.500 forint.

Az Esztergomi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot, amelyben arra tett indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakkal szemben az Esztergomi Járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, valamint kötelezze őket a dömperben okozott kár megtérítésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !