Keresés ebben a blogban

Feljelentette magát a sofőr, aki ittasan okozott balesetet

Ittasan okozott balesetet a bakonytamási sofőr, aki vezetői engedéllyel sem rendelkezett - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A pápai rendőrök 2022. október 2-án este otthonában igazoltattak egy 36 éves bakonytamási lakost, aki előzőleg arról értesítette a rendőrséget, hogy ittasan közlekedési balesetet okozott. 

A férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy nem sokkal a bejelentése előtt Bakonytamásiban közlekedett gépkocsijával, ahol kanyarodás közben egy hídfő betonpillérének ütközött, ami miatt az autójában anyagi kár keletkezett, ő viszont nem sérült meg. Ezt követően hazavezetett, ahol járművének ablakait téglával betörte és megrongálta a karosszériáját is. 

A rendőröknek azt is elismerte a sofőr, hogy nem csak a baleset előtt, hanem már előző nap este óta folyamatosan fogyasztott szeszes italt és a balesetet követően is ivott alkoholt. 

Az elkövetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett, ezért a rendőrök további mintavétel céljából előállították őt a pápai kórházba. Az intézkedéskor megállapították azt is, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és soha nem is rendelkezett.

A bakonytamási lakost engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették és a Veszprémi Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, valamint ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetéséért büntetőeljárást indítottak. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !