Keresés ebben a blogban

Ivott és kábítószert is fogyasztott az a sofőr, aki egy szabályosan közlekedő biciklist gázolt halálra

Egy halálos közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a Pest megyei rendőrök. A személygépkocsi sofőrje ivott és egy biciklist ütött el, aki a helyszínen elhunyt.

Az 5202-es út 6-os kilométerszelvényében ütöttek el egy kerékpárost. A 36 éves férfi az ütközéskor az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen meghalt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlekedési baleset vizsgálata szakértők bevonásával volt folymatban. Kiderült, a biciklis kivilágítva, láthatósági mellényben szabályosan közlekedett, amikor egy vele azonos irányban haladó autó hátulról elütötte. A kirendelt igazságügyi vegyésszakértő szerint az okozó sofőr szervezetében a baleset idején 2,24 ezrelék lehetett az etilalkohol-koncentráció, valamint a tőle levett minták alapján kábítószert is fogyasztott. 

A jármű műszaki állapota kielégítő volt, a baleset bekövetkezését kizárólag emberi mulasztás okozta, sem fékezési sem elkerülési manőver szakértői eszközökkel nem volt megállapítható.

A 36 éves áldozat a balesetben elszenvedett sérüléseinek –többszörös koponya és mellkas, valamint medence és végtagsérülések miatt kialakult traumás sokk - következtében halt meg. A baleset okozója nem sérült meg.

A 29 éves sofőr a rendőrök előtt beismerő vallomást tett, elmondta, hogy horgászni volt aznap, fél liter pálinkát és sört ivott, kábítószert is fogyasztott. Hazafelé tartott Pilisre, amikor a baleset bekövetkezett, felelősségét nem vitatta.

A férfi ellen kábítószer birtoklása és halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt folytatott nyomozást a Pest megyei rendőrök vádemelési javaslattal befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !