Bódító anyagokkal tartott spirituális terápiát egy nő egy ráckevei panzióban

A Ráckevei Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki pénzért tartott spirituális terápiákat, amelyeken a résztvevőknek tudatmódosító szereket adott.

A vádirat szerint a nő ugyan magyar állampolgár, de Spanyolországban él. A vádlott tagja volt egy olyan szervezetnek, amelynek fő tevékenysége különböző spirituális terápiák, események, úgynevezett elvonulások szervezése és tartása volt. Azok során a résztvevők többféle növényi és állati eredetű hallucinogén, tudatmódosító szert használtak fel. Az anyagok egy része több országban is tiltólistán volt.

Az elkövető 2020. februárjában elvonulást szervezett egy ráckevei panzióban, amelyért fejenként 160 eurót kért. 2020. február 20.-án az esti órákban megkezdték a szertartást, amelyen az elkövetőn kívül további négy személy vett részt. Annak során az elkövető által átadott barnás színű, sűrű folyadékból is fogyasztottak.

Az összejövetelnek a nyomozó hatóság vetett véget, mivel a helyszínen ellenőrzést tartottak. A barna folyadékról megállapították, hogy kábítószert tartalmaz, de több kábítószernek illetve pszichoaktív anyagnak minősülő szert is lefoglaltak a helyszínen, amelyeket az elkövető biztosított.

Az ügyben a Ráckevei Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem vétsége és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !