Rávették idős áldozatukat, hogy felvegye a nyugdíját

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 25 és egy 45 éves nővel szemben, akik úgy próbálták megszerezni egy 85 éves asszony pénzét, hogy elhitették vele, hogy a bankszámláját be fogják fagyasztani, majd meggyőzték, hogy a számláján lévő nyugdíját felvegye.

A vádirat szerint a nőka XIV. kerületben, az Örs vezér tér környékén lévő egyik üzletben figyeltek fel a 85 éves - egészségügyi állapota folytán a bűncselekmény elhárítására képtelen - sértettre. A vádlottak felismerték a sértett állapotát, és elhatározták, hogy ezt kihasználva pénzt szereznek tőle.

A nők szóba elegyedtek az idős asszonnyal, és elhitették vele, hogy a bankszámlákon lévő pénzösszegeket be fogják fagyasztani, ezért ő sem fog hozzáférni a pénzéhez. A két nő rávette arra a sértettet, hogy a számláján lévő nyugdíját felvegye. A vádlottak áldozatukat elkísérték egy XIV. kerületi bankfiókhoz, ahova a 25 éves nő bekísérte, majd a sértett a pénztárnál felvett a számlájáról 200 ezer forintot, amit a táskájába tett. Ezalatt a sértettet végig szemmel tartó nő az ügyintéző előtt - azt a látszatot keltve, hogy rokonok - többször ,,mamának” szólította, és arra is rá akarta venni, hogy  adjon neki meghatalmazást a számlájához, ettől azonban a sértett elzárkózott.

Miután elhagyták a bankot, csatlakozott hozzájuk a másik vádlott, és mialatt a sértettet az utcán kísérték, az egyikük többször megpróbálta kivenni a táskájából a pénzt, arra hivatkozva, hogy beejtett oda 20 forintot. A másik nő egy újsággal igyekezett takarni társa cselekményét, és közben a környéket is figyelte. Az elkövetők viselkedésére felfigyelt egy szabadnapos rendőr, aki szemmel tartotta őket, majd értesítette kollégáit, akik a két nőt a helyszínen elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű, jelenleg is letartóztatásban lévő két nőt kifosztás bűntettének kísérletével vádolja és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Emellett az ügyészség mindkettőjük esetében indítványt tett korábbi, más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtására is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !