Keresés ebben a blogban

Végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték a gyorséttermi betörőt

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel, egy hónap alatt összesen 8 budapesti gyorsétteremből, étteremből, üzletből, szállodából lopott, vagy próbált lopni, többnyire betöréssel. A bíróság a férfit előkészítő ülésen, nem jogerősen 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 30 éves férfival szemben 8 rendbeli üzletszerűen és több esetben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, illetve vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2021. október és november között összesen 8 budapesti, jellemzően gyorsétterem, de mellette étterem, pékség, virágárusító sátor és szálloda sérelmére követte el a bűncselekményeket jellemzően Újbudán és Budafokon, továbbá az I., a VIII., a XIX. és a XIV. kerületekben. A vádlott minden esetben elsősorban készpénzt tulajdonított el, de volt, hogy más értékeket, így mobiltelefont, táblagépet és élelmiszert is magával vitt.

A gyorséttermekbe jellemzően a kiszolgáló ablakon keresztül, annak megrongálásával jutott be. Egyik esetben, egy XI. kerületi gyorsétterem ablakának zárját eltörte, majd az ablakon keresztül bemászott az üzletbe, és 100 ezer forint készpénzt vett ki a kasszából. A lopást azonban észlelte az üzlet alkalmazottja, akinek felszólítására a vádlott a pénzt visszaadta.

Volt, hogy a férfi ugyanazon az éjjelen, egymás után 5 gyorsétteremből, illetve üzletből tulajdonított el értékeket, főleg készpénzt.

A vádlott a bűncselekményekkel 8 sértettnek, mindösszesen több mint 250 ezer forint kárt okozott, és ezen felül még 150 ezer forint volt a veszélyeztetett érték.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyben előkészítő ülést tartott, amelyen a terhelt beismerte a vádiratban foglalt valamennyi bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság az előkészítő ülésen ítéletet hozott; a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte a vele szemben korábban, más ügyben kiszabott 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !