Oldalas egyben sütve

 Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt fűszerkömyén
  • 2 tk majoranna
  • 1 tk lestyán
  • 4 ek sertés sült zsír
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A húst alaposan besózzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel.

2 ek zsírt felolvasztjuk, belekeverjük a reszelt fokhagymát, bekenjük vele a besózott, köménnyel megszórt húst, megszórjuk majorannával, lestyánnal, frissen őrölt tarka borssal.

Ráhalmozzuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, hozzáadunk még két evőkanál zsírt, rápakoljuk a bevagdalt szalonnát, öntünk rá egy dl vizet, befedjük és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 percet sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és további 5-6 órát sütjük! A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús vastagságától is.

Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével, friss saltával, savanyúsággal kínáljuk. (Gastrohobbi)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !