Szándékosan elsodort az autójával egy rendőrt a menekülő drogdíler

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 41 éves férfival szemben, aki menekülés közben elsodort egy jogszerűen intézkedő rendőrt, egy másikat pedig kis híján elgázolt. Elfogásakor az autójában 6 kilogramm marihuánát találtak a nyomozók.

A vádirat szerint a vádlott legkésőbb 2020. év második felétől kezdve, kábítószer kereskedelmével foglalkozott Budapesten, viszonteladó volt, szerb dílertől szerezte be a drogot.

A férfi nagy mennyiségű kábítószert vett át a szerb férfitól, amit a gépkocsija csomagtartójába tett és a járművel Velencére ment. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tagjai egy dohánybolt parkolójában csaptak le rá, ennek során szolgálati járművekkel elölről és hátulról is elzárták a menekülési útvonalát. A gépkocsiból kiszálló két rendőr felszólította a férfit, hogy szálljon ki, majd az egyikük a vezető oldali ajtóhoz lépett. A vádlott ekkor az ajtókat központi zárral lezárta, majd a rendőri felszólítás ellenére nagy sebességgel elindult, amelynek során elsodorta az autó mellett álló őrnagyot, aki szerencsére nem sérült meg. Kollégája ekkor a férfi autója előtt állt, és mivel az nagy sebességgel felé közeledett, el kellett ugrania, közben célzott lövést még le tudott adni a menekülő gépkocsi kerekére.

A nyomozók ezt követően több gépkocsival üldözték a vádlottat, akinek nem sokkal később forgalmi akadály miatt meg kellett állnia, a rendőri intézkedésnek azonban még ekkor sem vetette alá magát. A gépkocsija elejével hátulról nekihajtott az egyik járműnek, amelynek egyik nyitott ajtaján éppen szállt ki az egyik intézkedő rendőr. A nyomozók a menekülő dílert végül Lovasberény közelében fogták el. A vádlott gépkocsijából mintegy 6 kilogramm marihuánát foglaltak le.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Székesfehérvári Járásbíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !