Rendőrökre támadt egy ukrán férfi Pest megyében: egyikük vállát eltörte, a másiknak kiharapott egy darabot a karjából

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást az ügyben.

A megalapozott gyanú szerint 2022. augusztus 21-én, hajnalban, egy – munkavállalási céllal 2022 januárja óta Magyarországon tartózkodó – ukrán férfit ellenőrizték a rendőrök, mert egy Pest megyei településen több ingatlanra jogosulatlanul ment be. A rendőrök egy ingatlan udvarán intézkedtek a 29 éves férfival, aki meglátva az egyenruhás járőröket, elmenekült, és felszólításra sem állt meg.

Amikor a rendőrök utolérték a férfit, éppen felmászott egy kerítésére, ahonnan a rendőrök a ruházatánál fogva húzták vissza, majd a földre vitték, ahol meg akarták bilincselni. A férfi kiszabadította magát a fogásból, majd a kerítésre fellépve, onnan lendületet véve, az egyik járőr felé fordult, és megrúgta a felső testét, amelynek következtében a sértett bal válla eltört.

Ezt követően paprika spray-t használtak az elkövetővel szemben, és újra a földre vitték. A bilincselés közben a férfi ráharapott a másik rendőr felkarjára, amelyet felszólításra sem engedett el és – miközben a járőr kirántotta a karját – kiharapott egy kisebb darabot az intézkedő rendőr karjából, amellyel könnyebb kötőszöveti sérülést okozott.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a támadót, majd indítványozta letartóztatását, amelyet a nyomozási bíró 2022. augusztus 23-án egy hónapra elrendelt.

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint továbbra is indokolt a legszigorúbb, személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés fenntartása, amely indítvánnyal a bíróság mindenben egyetértve a terhelt letartóztatásának – további három hónappal történő – meghosszabbításáról döntött.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !