Nem volt nála elegendő pénz ahhoz, hogy hazajusson, ezért a csengeri férfi kitalálta, hogy kirabolták és hívta a segélyhívót

A csengeri férfi csupán kitalálta, hogy egy Mátészalkára tartó vonaton ismeretlenek kirabolták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 48 éves csengeri lakos ellen. A férfi 2022. szeptember 10-én délelőtt a mátészalkai vasútállomásról hívta a 112-es segélyhívót és arról tett bejelentést, hogy a hajnali órákban a vonaton ismeretlenek kirabolták, elvették a pénzét. A rablás körülményeivel kapcsolatban azonban semmilyen információt nem közölt, a feltett kérdésekre ellentmondásos válaszokat adott. A bejelentő végül elismerte, hogy őt valójában nem rabolták ki, a bejelentést azért tette, mert nincs nála elegendő pénz ahhoz, hogy hazajusson Csengerbe. A rendőrök a férfit szabálysértési őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Annak, aki valótlan bejelentést tesz azzal is számolnia kell, hogy a hatóság az indokolatlanul elvégzett rendőrségi intézkedések, és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !