A lakásán állított elő kábítószert egy óbudai férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányságának rendőrei kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytatott eljárásban 2022. szeptember 8-án hajnalban ütöttek rajta egy óbudai férfin a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály bevonásával.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy XIII. kerületi büfé előtt kínált kábítószert: az utcán egy kanállal adagolta ki az anyagokat és adta el a vásárlóknak.

A kerületi nyomozók hamar beazonosították a dílert és rajtaütöttek a III. kerületi lakásán. A rendőrség munkatársai a lakásban és az ahhoz tartozó garázsban több mint fél kilogramm kábítószergyanús masszát, tömbösített és por alakú kábítószergyanús anyagokat, valamint 290 darab tablettát találtak. A nyomozók lefoglaltak különböző külföldi bankjegyeket, riasztópisztolyokat és azok lőszereit, valamint a bűncselekmény elkövetésével összefüggő eszközöket. Továbbá különböző kémiai ábrákat, képleteket  tartalmazó feljegyzéséket is találtak, melyek a kábítószer előállításhoz nyújtottak segítséget.

A férfi Ferencvárosban bérelt lakását is átkutatták, ahol a kábítószer előállításához szükséges laboratóriumi eszközöket, vegyszereket, valamint amfetamin-tartalmú port és tablettákat találtak.

A XIII. kerületi rendőrök a 30 éves K. Balázst kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki, vallomást nem tett. A férfit őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek, amit a bíróság elrendelt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !