Burgonyával rétegzett paradicsomos-húsos ragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 80 dkg burgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros piros és 1 sárga kaliforniai paprika
  • 40 dkg darabos sűrített paradicsom konzerv
  • 10 dkg fekete olívabogyó
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis kis csokor petrezselyem zöldje
  • bors
  • zsiradék

Elkészítés:

Meghámozzuk a krumplit, felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük. Felforrósított zsiradékon megpirítjuk a darált húst, fakanállal széttörjük a morzsákat. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, együtt sütjük pár percig. Rádobjuk a felkockázott paprikákat, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Sóval, borssal ízesítjük.

Egy tűzálló formát zsiradékkal megkenünk, és belerétegezzük a főtt krumplit meg a paradicsomos-húsos ragut úgy, hogy felülre burgonya kerüljön. Rászórjuk a feldarabolt olajbogyót, villával kicsit belekeverjük. Összekeverjük a tejfölt a két tojással és a reszelt sajttal, rálocsoljuk a rakottas tetejére. 200 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük. (Vidék Íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !