Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 80 dkg burgonya
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros piros és 1 sárga kaliforniai paprika
- 40 dkg darabos sűrített paradicsom konzerv
- 10 dkg fekete olívabogyó
- 2 tojás
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kis kis csokor petrezselyem zöldje
- só
- bors
- zsiradék
Elkészítés:
Meghámozzuk a krumplit, felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük. Felforrósított zsiradékon megpirítjuk a darált húst, fakanállal széttörjük a morzsákat. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, együtt sütjük pár percig. Rádobjuk a felkockázott paprikákat, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy tűzálló formát zsiradékkal megkenünk, és belerétegezzük a főtt krumplit meg a paradicsomos-húsos ragut úgy, hogy felülre burgonya kerüljön. Rászórjuk a feldarabolt olajbogyót, villával kicsit belekeverjük. Összekeverjük a tejfölt a két tojással és a reszelt sajttal, rálocsoljuk a rakottas tetejére. 200 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük. (Vidék Íze)