Minden előzmény nélkül előkapott egy kést egy férfi, és szurkálni kezdte a villamosra egyedül várakozó nőt Újbudán

Minden előzmény nélkül támadt késsel egy férfi egy villamosra váró nőre Újbudán. A nő könnyű sérüléseket szenvedett, a támadó elmenekült. Hajtóvadászat indult utána, a feltételezett tettest három napon belül fogták el a rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy férfi Budapesten, a XI. kerületi Kőérberek megállóban 2022. szeptember 16-án 21 óra 30 perc körül minden előzmény nélkül előkapott egy kést, és szurkálni kezdte a villamosra egyedül várakozó nőt. A zavartnak tűnő ismeretlen közben egyetlen szót sem szólt, miközben a nő kiabált és védekezni próbált. A támadó végül felhagyott a szurkálással és elmenekült. A sértett először főnökét és barátját hívta, a rendőröket ők értesítették. A 33 éves nőt kórházba vitték – az, hogy csak könnyű sérüléseket szenvedett, csak a szerencsén múlt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnal hajtóvadászatot indított az ismeretlen tettes után.

A járőrök és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai átfésülték a környéket, és az életvédelmi nyomozók tanúkat kutattak és elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit. A hajtóvadászat eredményeként a XI. kerületi járőrök szeptember 19-én fogták a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 28 éves budapesti lakost. H. Dávidot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi tagadta, hogy ő szurkált volna, a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !