Felakasztotta testvére kutyáját egy kecskemét férfi

Fotó: Illusztráció

A Kecskeméti Járási Ügyészség különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a testvére kutyáját a közösen lakott ingatlanuk udvarán egy fejsze nyelével nagy erővel fejbe csapta, majd a nyakára kötelet tekert és az udvaron lévő melléképületben egy gerendára felakasztotta. 

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja - és a testvére a családjaikkal együtt évek óta egy ingatlanban, de külön lakrészben élnek úgy, hogy a tanyához tartozó udvart közösen használják. A vádlottnak két kutyája, míg testvérének egy stafford jellegű kistestű, 5 éves, Zeusz névre hallgató kankutyája volt.

A vádlott a tanya udvarán a testvére kutyáját a közösen lakott ingatlanuk udvarán egy fejsze nyelével nagy erővel fejbe csapta, a nyakára kötelet tekert és az udvaron lévő melléképületbe húzta, ahol az ebet egy gerendára felakasztotta. A bántalmazások következtében az eb elpusztult.

A bántalmazás, a földön vonszolás, majd a felakasztás különös szenvedést és percekig tartó agóniát okozott a kutyának.

Az ügyészség a férfit az állatkínzás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !