Kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket kényszerítettek prostitúcióra

A Békés megyei rendőrség vádemelést javasol egy nő és két férfi ellen. Közülük ketten prostitúciós tevékenységre vettek rá nőket, az egyik férfi pedig alkalmanként helyet biztosított ehhez - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket kényszerített prostitúcióra a gyanú szerint egy kötegyáni nő és egy sarkadi férfi 2021-ben. A 32 éves nő a házába fogadott két kiszolgáltatott helyzetbe került huszonéves nőt, akikkel ismerősein keresztül került kapcsolatba. Kezdetben szállást és étkezést biztosított nekik, majd a gyanú szerint prostitúciós tevékenységre vette rá őket. Az interneten hirdette őket és szervezte meg nekik a találkozókat. Békéscsabán egy apartmanházban, Orosházán egy lakásban és egy apartmanházban kellett szexuális szolgáltatást nyújtaniuk. Emellett az akkori párjával, egy sarkadi férfivel az ország másik végébe, Sopronba, Kapuvárra, Csornára is elvitték őket.

Előfordult, hogy a kizsákmányolt nők próbáltak megszökni, vagy ellentmondani, de ekkor a kötegyáni nő a gyanú szerint erőszakossá vált, bántalmazta őket, így érte el, hogy továbbra is csinálják azt, amit addig és a bevételüket szinte teljes egészében adják oda neki. Alkalmanként még egy harmadik nőnek is szerzett szexpartnereket, őt is az interneten hirdette. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 32 éves kötegyáni nőt emberkereskedelem és kényszermunka, valamint kerítés, míg a 47 éves sarkadi férfi emberkereskedelem és kényszermunka bűntettek elkövetésével gyanúsítja. Mindketten letartóztatásban vannak.

A férfinél elfogásakor kábítószert találtak, amelyből fogyasztott is, ezért kábítószer birtoklása bűncselekményért is felelnie kell. Egy orosházi férfi ellen pedig prostitúció elősegítése bűntett miatt indult eljárás, mert úgy adott ki szobákat, hogy tudta, prostitúcióhoz kellenek a helyiségek. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. szeptember 21-én továbbította az ügyészségre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !