Nem aprózta el a bolti tolvajlást, telerakott bevásárlókocsikkal sétált ki egy veszprémi üzletből

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki nem aprózta el a bolti tolvajlást, ám gyorsan lebukott.

A vádirat szerint a 47 éves Zala megyei illetőségű elkövető autóval érkezett egy veszprémi szupermarkethez, majd lopási szándékkal bement az üzletbe. Telepakolt különböző élelmiszerekkel és háztartási eszközökkel egy nagy bevásárlókocsit, majd azt az áruvédelmi kapuk mellett fizetés nélkül kitolta a parkolóban álló járművéhez. Nem elégedett meg azonban a zsákmánnyal, visszament az üzletbe, és újabb bevásárlókocsit rakott tele árucikkekkel, majd azt ugyanott ismét kitolta az áruházból.

Ekkorra már felfigyeltek rá, és az üzlet biztonsági őre a nyomába eredt. A férfi a bevásárlókocsit hátrahagyva gyalogosan menekült a helyszínről, ám hamarosan sikerült feltartóztatni.

A vádlott autójában és a hátrahagyott bevásárlókocsiban összesen 200 675 forint értékű áru volt, majd aznap este a lakóhelyén tartott házkutatás során további, ugyanazon üzletlánctól eltulajdonított, 118 543 forint értékű árucikket találtak.

A férfit korábban lopás miatt próbára bocsátotta a bíróság, ezért az ügyészség indítványozta a mostani ügy elbírálására illetékes Veszprémi Járásbíróságnak, hogy egyesítse az ügyeket és szüntesse meg a próbára bocsátást, egyidejűleg halmazati büntetésként ítélje közérdekű munkára a férfit.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !