Méltatlan körülmények között tartotta állatait egy házaspár egy Nagykőrös környéki tanyán

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, akik tanyájukon nem megfelelő körülmények között tartották állataikat.  

A vádirat szerint a házaspár mindkét tagja őstermelő és Nagykőrös környéki tanyájukon gazdálkodtak. A tanyán nagyszámú állatot, így egy szamarat, több lovat, tizenöt szarvasmarhát, több sertést és tizennégy kutyát is tartottak.

Az elkövetők azonban az állattartáshoz nem biztosították a megfelelő körülményeket. A kutyákat rövid láncon, a nap és eső ellen védő tető, valamint elegendő táplálék és ivóvíz nélkül tartották. Több eb táplálékaként a tanyán – szintén nem megfelelően tartott – szarvasmarha borjak elhullott teteme szolgált. A kutyák egy része veszélyesen lesoványodott.

A szarvasmarhák és a sertések helyét nem takarították, így az állatoknak trágyában kellett állniuk, illetve feküdniük, ezáltal különböző fertőzések, betegségek veszélyének tették ki őket. A tanyán legalább három szarvasmarha el is pusztult, amelyek tetemét nem szállították el, azok a tanyán hevertek, részben eledelül szolgálva más állatoknak.

A tanyán található szamár a gondozás hiánya miatt erősen szennyezett szőrzettel rendelkezett és lesoványodott.

A házaspár állattartói magatartása az állatoknak szenvedést okozott és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat illetve pusztulásukat okozza.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség a férfi és a nő ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !