El akarta adni a rábízott mobiltelefont egy budapesti biztonsági őr

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy biztonsági őrrel szemben, aki elsikkasztotta a rábízott mobiltelefont. A bíróság büntetővégzésében 80 óra közérdekű munkát szabott ki a férfival szemben.

A vádirat szerint egy 47 éves férfi egy VI. kerületi bevásárlóközpont üzletében dolgozott vagyonőrként. Az egyik vásárlónak az üzlet előtt kiesett a ruhájából a mobiltelefonja, amelyet a nő nem vett észre és azt elveszítette. A telefont egy pár megtalálta és átadta a férfinak, aki azt nem őrizte meg, hanem eltette. A férfi kivette a SIM kártyát, azt kettétörte és kidobta, a készüléket pedig elrejtette a hátizsákjába, azért, hogy később eladhassa. A vádlott - miután a rendőrség időközben értesített munkatársai a helyszínre érkeztek - a telefont a hátizsákjából titokban kivette, kiment vele az eladótérbe, és úgy tett mintha ott találta volna meg a ruhák között.

A budapesti rendőröket azonban nem tudta megtéveszteni, visszanézték az áruházi felvételt és gyanúsítottként hallgatták ki a biztonsági őrt.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit sikkasztás vétségével vádolta meg, és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, büntetővégzéssel szabjon ki közérdekű munkát.

A Pesti Központi Bíróság az ügyészség álláspontjával egyezően büntetővégzésével 80 óra közérdekű munkát szabott ki a férfi ellen. A bírósági határozat egyelőre nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !