Ketten egy ellen - Jászberényben kiraboltak egy idős férfi

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, társa pedig már a bűncselekmény bejelentését megelőzően rendőrkézre került.

Bejelentést tett egy jászberényi lakos az egyik helyi rendőr szolgálati telefonján 2022. augusztus 26-án délelőtt, hogy tudomása van egy férfi kirablásáról. A rendőrök megkeresték a bejelentő által megnevezett jászberényi férfit, aki elmondta, hogy még négy nappal korábban 14 óra körül megjelent a házában számára látásból ismert két férfi és pénzt követeltek tőle. A sértett által átadott kétezer forintot keveselték, ezért bántalmazni kezdték a szépkorút, több pénzt követelve tőle. A támadók egyike ezt követően kivette az áldozatuk zsebéből annak 40.000 forintját, majd távoztak a helyszínről. A sértett személyleírása alapján a rendőrök személyismeretüknek köszönhetően rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A fiatalabb támadót rövid időn belül elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A feltételezett tettestárs elfogására nem volt szükség, hiszen a rablás elkövetése után alig egy órával a rendőrök igazoltatták – a történt események tudta nélkül – a város területén együtt tartózkodó két férfit, és megállapították, hogy az idősebbik férfi ellen elfogató parancs volt érvényben, ezért elfogták, majd előállították a büntetés-végrehajtási intézetbe. Azóta is ott tartózkodik. A rablással kapcsolatban az ő gyanúsítotti kihallgatására a későbbiekben kerül sor.   

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !