Nem tudta elfogadni a szakítást, ezért megfojtotta gyermeke édesanyját

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetését annak a férfinak, aki egy veszekedést követően megölte a gyermeke édesanyját.

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. A férfi és a sértett korábban élettársak voltak, kapcsolatukból egy gyermek született. Szakításukat a férfi nem tudta elfogadni, ezért megjelent a fiatal nő karcagi otthonában, ahol veszekedést és verekedést követően megfojtotta. A volt élettársa megölése után a férfi a konyhaszekrényből elvett 20.000 forintot és magához vette a sértett ruháit, táskáját, telefonját valamint iratait, hogy azt a látszatot keltse, hogy a sértett elment otthonról. A férfi a holttestet a gépkocsija csomagtartójába tette, egy erdős részre szállította, ahol elásta. A vádlott elismerte a sértett megölését.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat emberölés bűntette, kifosztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt 10 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható - közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. 

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott védője enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás másodfokon folytatódik.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a bűncselekmények minősítésével és a büntetés tartamával, ezért ebben a részben az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !