Alvó rokona füléből lopta el a fülbevalót, valamint több üzletből is tulajdonított el különböző használati cikkeket

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki alvó rokona füléből lopta el a fülbevalót, valamint több üzletből is tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szinte egy időben érkezett két bejelentés a Karcagi Rendőrkapitányságra 2022. augusztus 12-én délben. Az egyiket egy helyi üzlet biztonsági őre tette, mert a boltból egy férfi három üveg szeszesitalt akart ellopni, eközben érte tetten. Felszólítására kettőt visszaadott, majd a harmadik üveggel a kezében elszaladt. A másik bejelentést egy 79 éves sértett tette. Elmondta, hogy 2022. augusztus 11-én délután aludni készült, de előtte megkérte vele egy háztartásban élő 30 éves unokáját, hogy kapcsolja be aranyfülbevalóját, nehogy elhagyja. Miután az unoka ezt megtette, az idős hölgy elaludt és amikor két óra múlva felébredt, azt vette észre, hogy nincs a fülében az aranyékszer.

A karcagi rendőrök a biztonsági őrtől kapott személyleírás alapján 2022. augusztus 12-én, a bejelentéstől számított 2 órán belül Karcag belterületén azonosították a feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök megállapították, hogy az elmúlt időben több üzlet sérelmére követett el vagyon elleni bűncselekményeket, továbbá azt is felderítették, hogy az aranyfülbevalót is ő lopta el. A nyomozók az ügyeket egyesítették, majd a helyi férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Karcagi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett, lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !