Finn módszerrel ellenőrizték a járművezetőket a Nógrád megyei rendőrök

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság egyenruhásai 2022. augusztus 11-én a Szécsényi és a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársaival közösen tartottak az ittas vezetők kiszűrésére irányuló, úgynevezett „Finn módszeres” ittasság ellenőrzést Balassagyarmat belterületén.

Az akció célja a szabályszegő járművezetők kiszűrése mellett, az ilyen jellegű közlekedési magatartás veszélyességének tudatosítása és a balesetek megelőzése volt. A „Finn módszeres” ittasság ellenőrzés lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Amennyiben a jármű sofőrje nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.

Az ellenőrzés során ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel. Az egyenruhások egyéb szabályszegések elkövetése miatt négy helyszíni bírságot és négy közigazgatási bírságot szabtak ki, három esetben szabálysértési feljelentést tettek a jármű vezetőjével szemben.

Nógrád megye illetékességi területén a közeljövőben is folytatódnak a hasonló jellegű közlekedésrendészeti akciók - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !