Összeveszett egy másik férfival, majd úgy megverte, hogy maradandó fogyatékosságot okozott neki

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki ittas állapotban egy miskolci élelmiszer boltban vitába keveredett a sértett férfival, majd hazament, de nem nyugodott le, hanem visszafordult és amikor útközben találkozott a sértettel, ököllel arcon ütötte. A sértett hanyatt esett és a feje a földhöz csapódott, életveszélyes sérülései keletkeztek.

A vádirat szerint a vádlott Miskolcon egy élelmiszer boltban ittas állapotban vásárolt, amikor szóváltásba került egy férfival.

A vádlott elhagyta a boltot és hazament, azonban nem nyugodott meg, úgy döntött, hogy visszamegy és felelősségre vonja a férfit. Amikor kilépett az utcára, szembe találkozott az éppen arra közlekedő sértettel. Minden előzmény nélkül elé lépett és egy alkalommal ököllel arcon ütötte.

A sértett az ütéstől hanyatt esett, a feje a földhöz csapódott, elveszítette az eszméletét.

A vádlott ezt látva egy arra járó személlyel együtt megpróbálta magához téríteni, majd telefonon értesítette a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett agyzúzódást, agyállományi vérzést, lágyburki és keményburok alatti vérzést szenvedett el, amely 8 napon túli gyógytartamú, és közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett.

A sérülésekkel összefüggésben a sértettnek arcidegbénulása, valamint súlyos központi idegrendszeri eredetű beszédzavara keletkezett, amely maradandó fogyatékosságnak minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !