Azért loptak el egy kocsit, hogy egyik barátjuknak eladják, de az fizetés nélkül meglépett vele

A zuglói rendőrök őrizetbe vették a feltételezett autótolvajokat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Gyáli Rendőrőrs munkatársai 2022. július 15-én 14 óra körül Gyál külterületén egy elhagyatott autót találtak, aminek az ellenőrzése során kiderült, hogy tulajdonosa zuglói, így értesítették a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságot.

A XIV. kerületi rendőrök még aznap megállapították, hogy a gépkocsit egy helyi garázsból lopták el, aminek tulajdonosa már két éve nem él.

Mivel az elhagyatott autó mellett az egyenruhások egy bőröndöt találtak, amiben vádirat és idézés volt, könnyen eljutottak a feltételezett elkövetőkhöz.

A budapesti rendőrök a 29 éves B. Richárdot 2022. július 16-án 15 óra körül a VIII. kerületben, míg társát, B. Tamást két órával később, szintén Józsefvárosban fogták el.

A nyomozók a két férfit lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, akik vallomást nem tettek, ám a nyomozás adatai szerint azért lopták el a kocsit, hogy egyik barátjuknak eladják, de az fizetés nélkül meglépett vele.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai B. Richárdot és B. Tamást őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. A nyomozók még keresik az autó ismeretlen vevőjét, valamint elfogatóparancsot adtak ki egy nő ellen, aki szintén összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !