400 ezer forinttal letette egy padra az övtáskáját egy férfi Békéscsabán, nem figyelt rá, valaki ellopta azt

Több százezer forinttal letette egy padra az övtáskáját egy férfi Békéscsabán. Nem figyelt rá, valaki ellopta azt. A rendőrök megtalálták a bűncselekmény gyanúsítottját és a pénzt lefoglalták tőle - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Utazni készült, ezért tartott magánál 2022. július 19-én 400 ezer forintot egy telekgerendási férfi. 

Délelőtt Békéscsabán, az Andrássy úton találkozott egyik ismerősével, beszélgetni kezdtek, és eközben a férfi letette az övtáskáját egy padra. Néhány méterre álltak a padtól, a férfi háttal volt a táskának, így nem vette észre, amikor valaki elvitte a benne lévő pénzzel együtt. 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei azonnal elkezdték gyűjteni az információkat és néhány óra alatt rá is jöttek, hogy kit kell keresniük. Még a rendőrkapitányság épületében a bejáratnál szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr is tudta, ki lehet a bűncselekmény elkövetője. Az őr, amikor este szolgálatból hazafelé tartott, figyelte az utcán a forgalmat, hátha tud segíteni a nyomozóknak. Értesítette is őket, amikor a Kossuth téren meglátott egy embert, akit a keresett férfihez hasonlónak gondolt. Az őr megérzése nem csalt, a lopás gyanúsítottja volt az, akihez odahívta a kollégáit. 

A gyors intézkedésnek köszönhetően az 53 éves férfi az elfogásáig semennyit sem tudott elkölteni a 400 ezer forintból, így a tulajdonos visszakapta az összes pénzét. 

A történtek kapcsán a rendőrség mindenkit arra kér, hogy vigyázzon a személyes dolgaira! Táskáikat, pénztárcáikat, telefonjaikat percekre se hagyják őrizetlenül! Mindig figyeljenek az értékeikre! És lehetőleg mindig csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire szükségük lesz.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !