Nem adott elsőbbséget, majd segítséget sem nyújtott a gyermeknek

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki elmulasztott segítséget nyújtani a járművének ütköző iskolásnak.

A vádirat szerint a vádlott Csongrád belvárosában közlekedett a kisteherautójával. Itt egy forgalmas útkereszteződésben az elfordulás érdekében lassított, és elengedte a kerékpárúton haladókat. Figyelmetlenségből azonban nem vette észre, hogy utánuk még egy kerékpáros jobbról érkezik. A gyermek az ütközést nem tudta elkerülni, és nekihajtott a teherautó első ajtajának, melynek során a biciklije kormánya is eldeformálódott. A vádlott ezután kiszállt ugyan járművéből és megkérdezte a síró és a hasát fájlaló sértettől, hogy hívjon-e segítséget, de mikor ő ezt elutasította, visszaült és tovább hajtott.

A gyermek az iskolába érkezve hívta fel édesanyját, aki az esetről értesítette a rendőrséget. A baleset következtében a sértettnek könnyű sérülései keletkeztek.

A balesetért a felelősség a vádlottat terheli, mivel nem adott elsőbbséget a védett kerékpárúton haladó sértettnek, majd anélkül haladt tovább, hogy a tőle elvárható segítséget nyújtotta, illetve a rendőrséget a balesetről értesítette volna.

A járási ügyészség a vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !