Ugrás a fő tartalomra

Pénzfelvételre kényszerítette az éjszakai rabló az áldozatát Sarudon

Az ügyben a Füzesabonyi Járási Ügyészség emelt vádat a büntetett előéletű, 29 éves elkövetővel szemben - olvasható a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott egy épületfelújítási munkákat végző vállalkozó segédjeként volt jelen a munkát megrendelő sértett sarudi lakóházában, ahol főnöke jelenlétében 30.000 forintot vett át előleg gyanánt az épületben lakó férfitól. Ez ösztönözte azután arra, hogy késő éjszaka a nyitott ajtón át visszalopakodjon a lakásba azért, hogy kirabolja a tulajdonost.

Ekkor a sértett már az ágyában aludt, és csak arra riadt fel, hogy a vádlott – aki addigra ellopta a mobiltelefonját – a vállánál fogva rázza és pénzt követel tőle. A férfi az adott szituációban nem volt hajlandó kielégíteni a hívatlan látogató jogtalan követelését, ezért támadója többször megütötte, majd egy, a szobában talált bozótvágó késsel fenyegetve arra próbálta kényszeríteni, hogy adja meg számára a bankkártyája PIN kódját. Miután a kódot sem kapta meg, további fenyegetésekkel arra bírta rá a nála jóval idősebb embert, hogy menjen vele a lakástól kilométernyi távolságban lévő bankautomatához, és abból vegyen fel pénzt a számára. Útközben a terhelt mindvégig rángatta, ütötte és fenyegette a megriadt áldozatát, így az az automatához érve már nem tanúsított ellenállást vele szemben. Éjfél is elmúlt, amikor a bankkártyát magához ragadó vádlott a pénzkiadóból összesen 69.000 forintot vett ki, majd távozott a helyszínről.

A sértett az őt ért folyamatos bántalmazás következtében az arckoponyáján többszörös, súlyos töréseket szenvedett, melyek együttesen mintegy három hónap alatt gyógyultak. Az ezekkel összefüggésben kialakult arcideg sérülés gyógytartama még ennél is hosszabbnak bizonyult.

A járási ügyészség - más bűncselekmények mellett - felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőt. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő terhelttel szemben 12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabjon ki, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült 231.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Brutális dolgot művelt különélő feleségével a feldühödött férj

A szolnoki rendőrök vetettek véget a különélő férj ámokfutásának, aki volt párját késsel fenyegetve korlátozta személyi szabadságában. Most őrizetben várja a bíróság döntését a saját személyi szabadságáról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint az 56 éves férfi 2022. augusztus 11-én 11 óra körül az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú kést vett elő. A férfi a sértett karját megragadta és felszólította, hogy haza kell mennie vele. A nő félelmében – a fenyegetés hatására – volt párjával ment. A lakásba belépve a férfi egy ollóval levágta a sértett haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson. Szavainak egy balta elővételével adott nyomatékot. A fér

Halálos baleset történt a 76-os főúton

Egy ember meghalt és többen megsérültek szerda délután a 76-os főúton, Zalacsánynál, amikor két személyautó összeütközött - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset a főút 31-es kilométerszelvényénél történt, ahol egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott két személygépkocsi. A balesetben többen megsérültek, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - írta az MTI. A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Zalaegerszeg irányából Zalacsány előtt a tilaji elágazóban visszafordítják, Hévíz irányából Bókaháza felé terelik. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a két, frontálisan összeütközött járműből a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Motoros vesztette életét a 6-os úton történt tragikus balesetben

Egy 60 éves tárnoki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 6-os út 21-es kilométerszelvényben Százhalombatta felé, amikor áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt.  A motoros életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !