Pénzfelvételre kényszerítette az éjszakai rabló az áldozatát Sarudon

Az ügyben a Füzesabonyi Járási Ügyészség emelt vádat a büntetett előéletű, 29 éves elkövetővel szemben - olvasható a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott egy épületfelújítási munkákat végző vállalkozó segédjeként volt jelen a munkát megrendelő sértett sarudi lakóházában, ahol főnöke jelenlétében 30.000 forintot vett át előleg gyanánt az épületben lakó férfitól. Ez ösztönözte azután arra, hogy késő éjszaka a nyitott ajtón át visszalopakodjon a lakásba azért, hogy kirabolja a tulajdonost.

Ekkor a sértett már az ágyában aludt, és csak arra riadt fel, hogy a vádlott – aki addigra ellopta a mobiltelefonját – a vállánál fogva rázza és pénzt követel tőle. A férfi az adott szituációban nem volt hajlandó kielégíteni a hívatlan látogató jogtalan követelését, ezért támadója többször megütötte, majd egy, a szobában talált bozótvágó késsel fenyegetve arra próbálta kényszeríteni, hogy adja meg számára a bankkártyája PIN kódját. Miután a kódot sem kapta meg, további fenyegetésekkel arra bírta rá a nála jóval idősebb embert, hogy menjen vele a lakástól kilométernyi távolságban lévő bankautomatához, és abból vegyen fel pénzt a számára. Útközben a terhelt mindvégig rángatta, ütötte és fenyegette a megriadt áldozatát, így az az automatához érve már nem tanúsított ellenállást vele szemben. Éjfél is elmúlt, amikor a bankkártyát magához ragadó vádlott a pénzkiadóból összesen 69.000 forintot vett ki, majd távozott a helyszínről.

A sértett az őt ért folyamatos bántalmazás következtében az arckoponyáján többszörös, súlyos töréseket szenvedett, melyek együttesen mintegy három hónap alatt gyógyultak. Az ezekkel összefüggésben kialakult arcideg sérülés gyógytartama még ennél is hosszabbnak bizonyult.

A járási ügyészség - más bűncselekmények mellett - felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőt. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő terhelttel szemben 12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabjon ki, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült 231.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !