Maga mögött hagyta a 100 millió forintot tartalmazó lemezszekrényt a menekülő betörő Szigetszentmiklóson

Az illegális meggazdagodás érdekében volt betörés, telephelyen időzés, logisztika, verítékes munkával megszerzett zsákmány, aminek csak egy részét sikerült magával vinnie - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy szigetszentmiklósi telehely tulajdonosa vette észre 2022. április 12-én reggel, hogy egyik irodaépületébe az éjszaka betörtek, egy lemezszekrényt, annak több tízmillió forintos tartalmával együtt elvittek, néhány bankjegy szétszóródva hevert a földön.

A bejelentésre rendőrök érkeztek, a szekrényt az udvaron, a megbontott kerítés tövében megtalálták. Tartalma hiányos volt, ám a benne tárolt pénz jelentős részéhez nem fért hozzá a betörő. A helyszíni szemle alkalmával rögzített nyomok, anyagmaradványok alapján kirajzolódott a betörő mozgása.

Az akkor még ismeretlen férfi 2022. április 12-én éjszaka érkezett a telephelyhez. Az ott töltött, közel egy óra alatt betört egy ablakot, majd a lemezszekrényhez ment. Legfelső fiókját egy feszítővassal nyitotta, a benne lévő 274 ezer forintot elcsomagolta - bár nagy sietségében több tízezer forint a földön landolt. A zsákmány kevésnek ítéltetett, ezért a többit szekrényestül próbálta elvinni. Felemelni nem bírta, így tolta, vonszolta egészen a kapuig. A további utaztatás azonban újabb, megoldásra váró feladat elé állította, ezért a kerítésen lyukat vágva átmászott a szomszédos telepre, ahonnan egy kiskocsit „hívott segítségül”. Használni már nem volt lehetősége, egy arra járó autó fényszórói ugyanis megzavarták bűnös ténykedésében. Mindent - a lemezszekrényben lapuló 100 millió forintot is - otthagyott, átmászott a szögesdróton és elmenekült.

A rendőrök hetekig, minden lehetséges módszerrel dolgoztak a férfira, azonosítása három hónapon belül megtörtént. Elfogására 2022. július 5-én látták elérkezettnek az időt. A lakásán megtartott kutatáson előkerült az elkövetéshez használt feszítővas. Kihallgatásán mindent tagadott, vallomást nem tett, gyanúsítása ellen panasszal élt.

A 49 éves, helyi illetőségű N. Miklós ellen különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !