Illegálisan vezette be az áramot, a sorház több lakása is kiégett

Az esztergomi nyomozók vádemelési javaslattal lezárták az eljárást azzal a 34 éves férfival szemben, aki családjával egy lakatlan házba, a tulaj engedélye nélkül beköltözött - közölte a  Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a helyi lakost, aki egy cég tulajdonában lévő ingatlanba 2019-ben önkényesen beköltözött. A lakáshoz tartozó villanyóra le lett szerelve, de hogy az lakható és komfortos legyen az elkövető az áramot lopta. Hosszabbítok segítségével illegálisan vezette be az áramot, így működtette az elektromos eszközeit. Az elektromos hálózat túlterhelése, és a szakszerűtlen áramfogyasztás miatt tűz keletkezett, a sorház több lakása is kiégett. Később a sorház lebontásra került.

A gyanúsított személy ellen közveszély gondatlan okozása, valamint nagyobb értékre elkövetett lopás bűncselekmények elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !