Elaludt a volánnál, többen megsérültek az M5 autópályán

Az ütközésre riadt az a román sofőr, aki miatt többen megsérültek az M5 autópályán. Nekiment egy előtte haladó kamionnak, ő és utasai is súlyosan megsérültek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Budapestről tartott Szeged felé személyautóval a 29 éves férfi. A 28-as kilométer szelvényben, Dabas térségében, kb. 90 km/h sebességgel haladva hátulról nekiütközött egy szabályosan közlekedő járműszerelvénynek. A csattanásra ébredő sofőr próbálta megtartani a járművet, de megpördült, és a szalagkorlátnak csúszva a forgalommal szemben állt meg. A baleset következtében a kocsi rommá tört, a vezető és három utasa súlyos, egy további utas könnyű sérüléseket szenvedett. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy komolyabb tragédia nem történt.

Felgyógyulása után ejtették meg a sofőr gyanúsítotti kihallgatását. A férfi elismerte felelősségét, a baleset szinte bizonyosan azért következett be, mert elaludt a volánnál.

A dabasi vizsgálók minden szükséges nyomozási cselekményt elvégeztek, amelyeket az érintettek külföldi tartózkodása és nehézkes elérhetősége lassított. A sofőr ellen a közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy iratait a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !