Autóbuszokat tört fel, gépkocsikból lopott és több ingatlanba betört a 21 éves sorozattolvaj

A gyanú szerint Pásztón és Taron követett el 2022. május 21. és július 18. között összesen 14 rendbeli vagyon elleni bűncselekményt követett el az a mátraverebélyi lakos, akit a nyomozási cselekmények eredményeként azonosítottak és 2022. július 20-án elfogtak a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 21 éves férfi 2022. május 21-én Pásztón egy vendéglő előtt parkoló gépkocsi csukott, de kulccsal nem zárt ajtaját kinyitotta és a műszerfalon lévő pénztárcát az abban lévő okiratokkal, 26.000 Ft készpénzzel és bankkártyával együtt ellopta. Ezt követő időszakban a férfi két Pásztón parkoló autóbusz ajtaját, illetve ablakát nyomta be. Az egyikben lévő kasszából  40.000 forint készpénzt vitt el, míg a másik kasszáját kifeszítette, de abban nem volt semmi. Pár nappal később egy építési területen egy személygépkocsi nyitva hagyott ablakán át nyúlt be a járműbe, amelyből a tulajdonos pénztárcáját 66.000 Ft készpénzzel és okiratokkal együtt lopta el. Tar külterületén parkoló gépjármű ablakát egy kővel betörte és abból a sértett övtáskáját, pénztárcáját és az abban lévő bankkártyáját lopta el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a három hónap alatt Pásztó és Tar területén egy lakatlan családi házba, egy intézménybe, zöldséges üzletbe, vegyeskereskedésbe, óvoda épületébe, élelmiszerüzletbe és három vendéglátóegységbe ment be. Az egyik épületbe a nyitott ablakon át bemászott, míg a többi ingatlan nyílászáróját – ablakát, ajtaját – erőszakkal kinyitotta, illetve tetőt bontott és úgy próbált bejutni. Három esetben nem sikerült bemenni az ingatlanba, ezért onnan nem tulajdonított el semmi. A többi ingatlanból készpénzt, több szerszámkészletet, élelmiszert, használati eszközöket – kávéfőzőt, késeket, fa és üvegtárgyakat –, a vendéglátó egységekből váltópénzt vitt magával.

A gyanúsított cselekményével a sértetteknek közel 500.000 forint kárt okozott.

A rendőrkapitányságra előállított 21 éves mátraverebélyi lakost a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – a lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte és elmondta, hogy az ellopott értékek egy részét értékesítette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !