Ugrás a fő tartalomra

Autóbuszokat tört fel, gépkocsikból lopott és több ingatlanba betört a 21 éves sorozattolvaj

A gyanú szerint Pásztón és Taron követett el 2022. május 21. és július 18. között összesen 14 rendbeli vagyon elleni bűncselekményt követett el az a mátraverebélyi lakos, akit a nyomozási cselekmények eredményeként azonosítottak és 2022. július 20-án elfogtak a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 21 éves férfi 2022. május 21-én Pásztón egy vendéglő előtt parkoló gépkocsi csukott, de kulccsal nem zárt ajtaját kinyitotta és a műszerfalon lévő pénztárcát az abban lévő okiratokkal, 26.000 Ft készpénzzel és bankkártyával együtt ellopta. Ezt követő időszakban a férfi két Pásztón parkoló autóbusz ajtaját, illetve ablakát nyomta be. Az egyikben lévő kasszából  40.000 forint készpénzt vitt el, míg a másik kasszáját kifeszítette, de abban nem volt semmi. Pár nappal később egy építési területen egy személygépkocsi nyitva hagyott ablakán át nyúlt be a járműbe, amelyből a tulajdonos pénztárcáját 66.000 Ft készpénzzel és okiratokkal együtt lopta el. Tar külterületén parkoló gépjármű ablakát egy kővel betörte és abból a sértett övtáskáját, pénztárcáját és az abban lévő bankkártyáját lopta el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a három hónap alatt Pásztó és Tar területén egy lakatlan családi házba, egy intézménybe, zöldséges üzletbe, vegyeskereskedésbe, óvoda épületébe, élelmiszerüzletbe és három vendéglátóegységbe ment be. Az egyik épületbe a nyitott ablakon át bemászott, míg a többi ingatlan nyílászáróját – ablakát, ajtaját – erőszakkal kinyitotta, illetve tetőt bontott és úgy próbált bejutni. Három esetben nem sikerült bemenni az ingatlanba, ezért onnan nem tulajdonított el semmi. A többi ingatlanból készpénzt, több szerszámkészletet, élelmiszert, használati eszközöket – kávéfőzőt, késeket, fa és üvegtárgyakat –, a vendéglátó egységekből váltópénzt vitt magával.

A gyanúsított cselekményével a sértetteknek közel 500.000 forint kárt okozott.

A rendőrkapitányságra előállított 21 éves mátraverebélyi lakost a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – a lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte és elmondta, hogy az ellopott értékek egy részét értékesítette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Brutális dolgot művelt különélő feleségével a feldühödött férj

A szolnoki rendőrök vetettek véget a különélő férj ámokfutásának, aki volt párját késsel fenyegetve korlátozta személyi szabadságában. Most őrizetben várja a bíróság döntését a saját személyi szabadságáról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint az 56 éves férfi 2022. augusztus 11-én 11 óra körül az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú kést vett elő. A férfi a sértett karját megragadta és felszólította, hogy haza kell mennie vele. A nő félelmében – a fenyegetés hatására – volt párjával ment. A lakásba belépve a férfi egy ollóval levágta a sértett haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson. Szavainak egy balta elővételével adott nyomatékot. A fér

Halálos baleset történt a 76-os főúton

Egy ember meghalt és többen megsérültek szerda délután a 76-os főúton, Zalacsánynál, amikor két személyautó összeütközött - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset a főút 31-es kilométerszelvényénél történt, ahol egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott két személygépkocsi. A balesetben többen megsérültek, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - írta az MTI. A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Zalaegerszeg irányából Zalacsány előtt a tilaji elágazóban visszafordítják, Hévíz irányából Bókaháza felé terelik. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a két, frontálisan összeütközött járműből a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Motoros vesztette életét a 6-os úton történt tragikus balesetben

Egy 60 éves tárnoki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 6-os út 21-es kilométerszelvényben Százhalombatta felé, amikor áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt.  A motoros életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !