Több lakásból is aranyékszerek tűntek el, a nyomok végül egy helyre vezettek

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy decsi nővel szemben indult, aki több lakásból is aranyékszereket tulajdonított el, volt ahonnan több alkalommal is lopott - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy őcsényi nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki  – munkavégzés okán – bejutva aranygyűrűket lopott el, ezzel több, mint 140.000 forint kárt okozott.

A rendőrök az ügyben széleskörű adatgyűjtést végeztek, mely során a gyanú egy 25 éves decsi nőre terelődött, akinek a házánál kutatást tartottak, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalasszony részben beismerő vallomást tett.

Az ellopott ékszerek közül egy gyűrűt a nyomozók lefoglaltak, a többit idő közben már értékesítette. A beszerzett bizonyítékok alapján több bűncselekményt is elkövethetett a nő. A nyomozás során a károsultak közül egy másik nő is feljelentést tett, akinek sióagárdi házából lopott el valaki egy aranygyűrűt 53.000 forint körüli értékben. Szekszárdról további három nő tett feljelentést, mindhármuk lakásából 2021. októberében tűntek el ékszerek, összesen több, mint 1.000.000 forint értékben. Minden érintettnél ugyanaz a szolgáltató végezte a takarítást, a lopásokkal gyanúsított nő mindegyikük lakásában járt.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !