Égő lovardából mentette az embereket és az állatokat egy izsáki körzeti megbízott

Égő lovardából mentette az embereket és az állatokat egy izsáki körzeti megbízott, akit végül füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bejelentés érkezett a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra tegnap délután, miszerint az egyik izsáki lovarda és a környező erdő ég. A tűzesethez Molnár Ottó rendőr zászlós érkezett elsőként, aki testi épségét kockáztatva megkezdte az emberek és állatok kimenekítését. 

Idő közben több rendőri egység is a bajbajutottak és kollégájuk segítségére indult, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai is megkezdték a tűzoltást. A tűz terjedésének a behatárolásában a Készenléti Rendőrség helikoptere segédkezett.

Az összefogás és az egységek minden igyekezete ellenére a lovardának körülbelül a fele, több hektár erdő, és 3-4 környező tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető. A mentést megkezdő körzeti megbízottat füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. A tűz martaléka lett egy, a lovarda közeli tanya, ahol néhány órával később egy holttestet találtak a katasztrófavédők. 

A történteket közigazgatási eljárásban vizsgálják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !