Keresés ebben a blogban

Égő lovardából mentette az embereket és az állatokat egy izsáki körzeti megbízott

Égő lovardából mentette az embereket és az állatokat egy izsáki körzeti megbízott, akit végül füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bejelentés érkezett a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra tegnap délután, miszerint az egyik izsáki lovarda és a környező erdő ég. A tűzesethez Molnár Ottó rendőr zászlós érkezett elsőként, aki testi épségét kockáztatva megkezdte az emberek és állatok kimenekítését. 

Idő közben több rendőri egység is a bajbajutottak és kollégájuk segítségére indult, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai is megkezdték a tűzoltást. A tűz terjedésének a behatárolásában a Készenléti Rendőrség helikoptere segédkezett.

Az összefogás és az egységek minden igyekezete ellenére a lovardának körülbelül a fele, több hektár erdő, és 3-4 környező tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető. A mentést megkezdő körzeti megbízottat füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. A tűz martaléka lett egy, a lovarda közeli tanya, ahol néhány órával később egy holttestet találtak a katasztrófavédők. 

A történteket közigazgatási eljárásban vizsgálják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !