Drogot árultak egy fóti autószervizben

A dunakeszi nyomozók egy fóti autószerviz illegális mellékesét végző tulajdonosát vették őrizetbe. A 29 éves férfi műhelyében nemcsak gumi cserélt gazdát, hanem tömött pakkok is - közölte Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hónapokig tartott az az előkészítő eljárás, amelyet egy 2021 nyarán beesett információ alapján rendeltek el a rendőrök. Egy állítólagos drogkereskedésről szóló, karcsú jelzést kellett a megalapozott gyanú közléséhez elegendő bizonyítékkal megtámasztani. Néhány nappal ezelőtt született döntés a realizálásról.

A műhelyt 2022. július 3-án lepték el rendőrök, mindent is átkutattak. Az akció meglepetés jellegét jól demonstrálta, hogy ottlétükkor is érkeztek az egészről mit sem sejtő vevők - a célszemélynek sem lehetősége, sem ideje nem volt kiértesítésükre. Hozzászoktak a rendszeres látogatáshoz, pénzzel érkeztek, marihuánával töltött zacskókkal távoztak.

A 29 éves férfit bilincsben előállították, miközben bűnügyi technikusok járták végig a műhelyt és a házat. Lefoglaltak kábítószergyanús anyaggal szennyezett tárgyakat, csomagoláshoz szükséges eszközöket, simító záras tasakokat és közel 200 ezer forintot. Gyorstesztje is pozitív lett, állítása szerint rendszeresen fogyaszt. Ahogyan az a 9 férfi is, akiket ügyfélköréből állítottak elő - velük kábítószer birtoklása vétségének gyanúját közölték.

Az őrizetbe vett 29 éves férfi megtagadta a vallomástételt, vele szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !