Megverte 65 éves áldozatát, majd néhány órával később visszament és kirabolta

A Pest megyei nyomozók befejezték annak a 37 éves piliscsabai férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint megverte 65 éves áldozatát, majd néhány órával később visszament és kirabolta.

Egy 2021. március 8-án reggel befutott segélykérésre reagálva érkeztek rendőrök egy piliscsabai házhoz. Az ajtót nyitva, az ablakot betörve, ott lakó idős férfit pedig összeverve, a földön kuporogva találták meg. A mentők kórházba vitték, az elsődleges diagnózis szerint koponyaűri vérzése is volt. Az orvosok próbálták megmenteni az éltét, 15 nappal később azonban meghalt.

A helyszíni szemle során a sértett udvarán találtak egy kést, egy kétezer forintos bankjegyet, egy dobozos sört, valamint üvegtörmeléket. Az adatgyűjtés öt órával később hozott eredményt, egy 37 éves helyi férfit hoztak összefüggésbe a bűncselekménnyel. D. Károlyt otthonában fogták el, a kutatás közben megtalálták a cselekmény időpontjában viselt ruháját.

Kiderült, D. Károly 2021. március 7-én este hívatlanul megjelent látásból ismert áldozata piliscsabai otthonában, agyba, főbe verte az egyedül élő időst, majd átkutatta a lakását, és elmenekült. Másnap reggel tért vissza a még mindig védekezésre képtelen áldozat otthonába, elvitt 2.925 forintot, egy házi készítésű kábeldobra feltekert, 4 ezer forintot érő hosszabbítót. Menekülés közben elhagyott egy kétezrest az udvaron, azt találták meg a rendőrök a helyszíni szemle során.

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat bántalmazása és bekövetkezett halála között sem közvetett, sem közvetlen ok-okozati összefüggés nem állapítható meg, magyarán, nem a verés közben elszenvedett sérüléseibe halt bele. A szakértő kitért arra is: a sérüléseket legalább közepes nagyságú erővel okozták, a bántalmazással összefüggésben fennállt az esélye súlyosabb, közvetett vagy közvetlen életveszélyes sérülés kialakulásának. Szakvéleménye birtokában a rendőrök átminősítették az ügyet.

D. Károlyt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és rablás bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán mind a gyanúsítás, mind az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A terhére rótt bűncselekményeket tagadta, vallomást nem tett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő, 37 éves D. Károly ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !