Ugrás a fő tartalomra

Megverte 65 éves áldozatát, majd néhány órával később visszament és kirabolta

A Pest megyei nyomozók befejezték annak a 37 éves piliscsabai férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint megverte 65 éves áldozatát, majd néhány órával később visszament és kirabolta.

Egy 2021. március 8-án reggel befutott segélykérésre reagálva érkeztek rendőrök egy piliscsabai házhoz. Az ajtót nyitva, az ablakot betörve, ott lakó idős férfit pedig összeverve, a földön kuporogva találták meg. A mentők kórházba vitték, az elsődleges diagnózis szerint koponyaűri vérzése is volt. Az orvosok próbálták megmenteni az éltét, 15 nappal később azonban meghalt.

A helyszíni szemle során a sértett udvarán találtak egy kést, egy kétezer forintos bankjegyet, egy dobozos sört, valamint üvegtörmeléket. Az adatgyűjtés öt órával később hozott eredményt, egy 37 éves helyi férfit hoztak összefüggésbe a bűncselekménnyel. D. Károlyt otthonában fogták el, a kutatás közben megtalálták a cselekmény időpontjában viselt ruháját.

Kiderült, D. Károly 2021. március 7-én este hívatlanul megjelent látásból ismert áldozata piliscsabai otthonában, agyba, főbe verte az egyedül élő időst, majd átkutatta a lakását, és elmenekült. Másnap reggel tért vissza a még mindig védekezésre képtelen áldozat otthonába, elvitt 2.925 forintot, egy házi készítésű kábeldobra feltekert, 4 ezer forintot érő hosszabbítót. Menekülés közben elhagyott egy kétezrest az udvaron, azt találták meg a rendőrök a helyszíni szemle során.

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat bántalmazása és bekövetkezett halála között sem közvetett, sem közvetlen ok-okozati összefüggés nem állapítható meg, magyarán, nem a verés közben elszenvedett sérüléseibe halt bele. A szakértő kitért arra is: a sérüléseket legalább közepes nagyságú erővel okozták, a bántalmazással összefüggésben fennállt az esélye súlyosabb, közvetett vagy közvetlen életveszélyes sérülés kialakulásának. Szakvéleménye birtokában a rendőrök átminősítették az ügyet.

D. Károlyt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és rablás bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán mind a gyanúsítás, mind az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A terhére rótt bűncselekményeket tagadta, vallomást nem tett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő, 37 éves D. Károly ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Brutális dolgot művelt különélő feleségével a feldühödött férj

A szolnoki rendőrök vetettek véget a különélő férj ámokfutásának, aki volt párját késsel fenyegetve korlátozta személyi szabadságában. Most őrizetben várja a bíróság döntését a saját személyi szabadságáról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint az 56 éves férfi 2022. augusztus 11-én 11 óra körül az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú kést vett elő. A férfi a sértett karját megragadta és felszólította, hogy haza kell mennie vele. A nő félelmében – a fenyegetés hatására – volt párjával ment. A lakásba belépve a férfi egy ollóval levágta a sértett haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson. Szavainak egy balta elővételével adott nyomatékot. A fér

Halálos baleset történt a 76-os főúton

Egy ember meghalt és többen megsérültek szerda délután a 76-os főúton, Zalacsánynál, amikor két személyautó összeütközött - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset a főút 31-es kilométerszelvényénél történt, ahol egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott két személygépkocsi. A balesetben többen megsérültek, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - írta az MTI. A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Zalaegerszeg irányából Zalacsány előtt a tilaji elágazóban visszafordítják, Hévíz irányából Bókaháza felé terelik. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a két, frontálisan összeütközött járműből a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Motoros vesztette életét a 6-os úton történt tragikus balesetben

Egy 60 éves tárnoki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 6-os út 21-es kilométerszelvényben Százhalombatta felé, amikor áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt.  A motoros életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !