Gyógyszerekkel kereskedett egy szegedi illetőségű férfi és egy öttömösi nő

A kecskeméti rendőrök Szegeden csaptak le a bűntársakra, akiknél több száz doboznyi pirula és közel egymillió forint készpénz volt elfogásuk időpontjában - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2022. július 20-án őrizetbe vettek egy szegedi illetőségű férfit és egy öttömösi nőt.

A gyanú szerint a páros férfi tagja legalább az elmúlt két évben főként Bács-Kiskun megyei és Csongrád-Csanád megyei gyógyszertárakban olyan vényköteles szereket váltott ki, amelyek külföldön – jórészt Szerbiában – nehezen hozzáférhetőek a betegek számára. A gyanúsított bizonyos patikákban előre leadta a rendelését, majd a termékeket hamis receptek felhasználásával vette át.

Társa, az 56 éves nő néhány héttel ezelőtt csatlakozott a tevékenységhez. A nyomozás adatai szerint megállapodtak abban, hogy a beszerzést a szegedi férfi végzi, míg a külföldön történő értékesítés az asszony feladata lesz. Ennek érdekében 2022. július 20-án délben Szegeden találkoztak, ahol a nő több mint 450 doboznyi különböző típusú tablettát vett át értékesítés céljából. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásainak a segítségével – az ügylet lebonyolítása után fogták el a bűntársakat.

A nyomozók a helyszínen lefoglalták a gyógyszereket, valamint közel egy millió forintnyi készpénzt, illetve találtak több ezer vényt és patikai bizonylatot.

A szegedi és az öttömösi bűntársakat gyógyszerhamisítás bűntett miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !