A nyílt utcán halálra késelte volt párja barátját egy férfi Hajdú-Biharban

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetésének súlyosítását indítványozta annak a 38 éves vádlottnak, akit a Debreceni Törvényszék emberölés bűntette és más bűncselekménye miatt - mint többszörös visszaesőt - 24 év fegyházra ítélt. A férfi a nyílt utcán halálra késelte volt párja barátját. 

A vádlott néhány éven át élettársi kapcsolatban élt egy fiatal nővel, akitől gyermekei születtek. A pár folyamatosan anyagi nehézségekkel küszködött, ezért pénzügyi gondjaik megoldása céljából közösen úgy határoztak, hogy a fiatalasszony prostitúcióval tesz szert rendszeres jövedelemre. Előfordult azonban, hogy a vádlott veréssel kényszerítette a párját szexuális szolgáltatásra.

2019. év májusában a nő az egyik alkalmi partnerével tartósabb kapcsolatot létesített, akivel egy hajdúsági kisvárosba költözött. A vádlott nem bocsátott meg nekik. A férfi folyamatosan azzal fenyegette partnerét, hogy megöli. 2019. augusztus elején az indulatos férfi az utcán támadt volt élettársára: hajánál fogva rántotta hátra a kerékpáron ülő sértettet, amelynek következtében a nő felborult és sérüléseket szenvedett. Azzal is fenyegetőzött, hogy megöli az új barátját.

Néhány nappal később egy internetes közösségi oldalon a férfit is megfenyegette és verekedésre hívta fel. A város főterén augusztus 19-én tartott ünnepi rendezvényen a vádlott orvul volt élettársának barátjára támadt. Hátulról megközelítve egy közel 20 cm pengehosszúságú konyhai késsel szurkálta meg és olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy áldozata a kórházba szállítás közben meghalt. A bűntett után a nyomban elfogott vádlott vérében kábítószert mutattak ki.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség - a vádhatóság fellebbezésével azonosan - a vádlott fegyházbüntetésének súlyosítását indítványozta. Mivel korábban erőszakos személy-, és vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt már szabadságvesztésre ítélték, büntetése sem tettével, sem többszörös visszaesői személyének társadalomra veszélyességével nem arányos.

Az ügyészségi és védelmi fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !