Ugrás a fő tartalomra

A nyílt utcán halálra késelte volt párja barátját egy férfi Hajdú-Biharban

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetésének súlyosítását indítványozta annak a 38 éves vádlottnak, akit a Debreceni Törvényszék emberölés bűntette és más bűncselekménye miatt - mint többszörös visszaesőt - 24 év fegyházra ítélt. A férfi a nyílt utcán halálra késelte volt párja barátját. 

A vádlott néhány éven át élettársi kapcsolatban élt egy fiatal nővel, akitől gyermekei születtek. A pár folyamatosan anyagi nehézségekkel küszködött, ezért pénzügyi gondjaik megoldása céljából közösen úgy határoztak, hogy a fiatalasszony prostitúcióval tesz szert rendszeres jövedelemre. Előfordult azonban, hogy a vádlott veréssel kényszerítette a párját szexuális szolgáltatásra.

2019. év májusában a nő az egyik alkalmi partnerével tartósabb kapcsolatot létesített, akivel egy hajdúsági kisvárosba költözött. A vádlott nem bocsátott meg nekik. A férfi folyamatosan azzal fenyegette partnerét, hogy megöli. 2019. augusztus elején az indulatos férfi az utcán támadt volt élettársára: hajánál fogva rántotta hátra a kerékpáron ülő sértettet, amelynek következtében a nő felborult és sérüléseket szenvedett. Azzal is fenyegetőzött, hogy megöli az új barátját.

Néhány nappal később egy internetes közösségi oldalon a férfit is megfenyegette és verekedésre hívta fel. A város főterén augusztus 19-én tartott ünnepi rendezvényen a vádlott orvul volt élettársának barátjára támadt. Hátulról megközelítve egy közel 20 cm pengehosszúságú konyhai késsel szurkálta meg és olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy áldozata a kórházba szállítás közben meghalt. A bűntett után a nyomban elfogott vádlott vérében kábítószert mutattak ki.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség - a vádhatóság fellebbezésével azonosan - a vádlott fegyházbüntetésének súlyosítását indítványozta. Mivel korábban erőszakos személy-, és vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt már szabadságvesztésre ítélték, büntetése sem tettével, sem többszörös visszaesői személyének társadalomra veszélyességével nem arányos.

Az ügyészségi és védelmi fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Brutális dolgot művelt különélő feleségével a feldühödött férj

A szolnoki rendőrök vetettek véget a különélő férj ámokfutásának, aki volt párját késsel fenyegetve korlátozta személyi szabadságában. Most őrizetben várja a bíróság döntését a saját személyi szabadságáról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint az 56 éves férfi 2022. augusztus 11-én 11 óra körül az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú kést vett elő. A férfi a sértett karját megragadta és felszólította, hogy haza kell mennie vele. A nő félelmében – a fenyegetés hatására – volt párjával ment. A lakásba belépve a férfi egy ollóval levágta a sértett haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson. Szavainak egy balta elővételével adott nyomatékot. A fér

Halálos baleset történt a 76-os főúton

Egy ember meghalt és többen megsérültek szerda délután a 76-os főúton, Zalacsánynál, amikor két személyautó összeütközött - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset a főút 31-es kilométerszelvényénél történt, ahol egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott két személygépkocsi. A balesetben többen megsérültek, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - írta az MTI. A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Zalaegerszeg irányából Zalacsány előtt a tilaji elágazóban visszafordítják, Hévíz irányából Bókaháza felé terelik. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a két, frontálisan összeütközött járműből a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Motoros vesztette életét a 6-os úton történt tragikus balesetben

Egy 60 éves tárnoki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 6-os út 21-es kilométerszelvényben Százhalombatta felé, amikor áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt.  A motoros életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !