Mérsékelték a nevelt lányával fajtalankodó zalai férfi büntetését

Jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság azt a vádlottat, aki élettársa kiskorú gyermeke terhére követett el szexuális bűncselekményt.

A zalai férfi 2014-ben egy internetes társkeresőn ismerkedett meg későbbi élettársával, aki 2019-ben az akkor 11 éves lányával a vádlotthoz költözött. A speciális iskolában tanuló kislány a vádlotthoz érzelmileg szorosan kötődött, aki részt vett a sértett nevelésében, gondozásában. 2019. augusztusáig a vádlott otthonában – élettársa távollétében – több alkalommal szexuális cselekményeket végzett, illetve végeztetett a felügyeletére bízott sértettel.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 9 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla a vádlott bűnösségét szexuális visszaélés bűntettében állapította meg, és büntetését 4 év szabadságvesztésre mérsékelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !