Ugrás a fő tartalomra

A gyermekeiket oly mértékben elhanyagolták a szülők, hogy már testi és értelmi fejlődésüket is veszélyeztették

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt azzal az 56 éves férfivel és 49 éves feleségével szemben, akik szülői kötelezettségeiknek nem tettek eleget és a gyermekeiket oly mértékben hanyagolták el, mellyel már testi és értelmi fejlődésüket is veszélyeztették - olvasható a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az 56 éves férfinek és 49 éves feleségének 2003-ban és 2008-ban született kislánya. A szülők 2015 augusztusától nevelési kötelezettségeiket fokozatosan elhanyagolták, ami végül már jelentős veszélyt jelentett a gyermekek fejlődésére.

Nem gondoskodtak gyermekeik megfelelő higiénés ápolásáról, nem járatták őket iskolába, ezáltal a gyermekek tetemes igazolatlan hiányzást halmoztak fel, emiatt egyik lányuk háromszor ismételte az első osztályt, míg másikuk 16 éves korára mindössze 6 osztályt végzett el. A gyermekeknek megfelelő lakhatást sem biztosítottak, a házuk életveszélyes volt, a teteje beszakadt, a szobák beáztak, a ház nem megfelelően volt karbantartva és takarítva. Bár a víz az ingatlanba be volt kötve, a használatához szükséges szaniterek hiányoztak, azokat a pár ugyanis leszerelte és eladta. Az udvar és a szobák szemetesek, piszkosak voltak, a rendszeres takarításról és felújításról a szülők nem gondoskodtak

A gyermekjóléti szakemberek próbáltak a családdal együttműködni, segíteni őket, a szülők azonban ettől elzárkóztak, így végül a gyermekeket védelembe, majd nevelésbe vették. A gyerekek lakásotthonban történt elhelyezése sem jelentett teljes megoldást: a lányok ugyanis gyakran hazaszöktek, ahol a szülők őket bújtatták és letagadták őket a hatóságok elől. Nagyobb lányuk végül házasságkötéssel nagykorúvá vált, míg a húgát nevelőszülőknél helyezte el a hatóság.

A kiskorú gyermekek iskoláztatásának elmulasztásával, a következetlen neveléssel, a lakhatási és higiénés körülmények elhanyagolásával a szülők a két gyermek egészséges testi, értelmi valamint érzelmi fejlődését veszélyeztették. A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért velük szemben két rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetésre és a több szászezer forintos bűnügyi költség megfizetésére, valamint – mivel a szülők mentális állapotuk miatt a gyermekek nevelésére nem bizonyultak alkalmasnak – a vádlottak szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Razzia indul a magyar utakon: ezekre a sofőrökre vadásznak a rendőrök

A rendőrök 2022. augusztus 8-14. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A monori vasútállomáson támadt 16 éves áldozatára két 23 éves fiatal

A monori vasútállomáson támadt áldozatára két 23 éves fiatal, a helyi rendőrök néhány óra alatt elfogták őket - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gombán töltötte a napját barátnőjével egy 16 éves budapesti fiú 2022. augusztus 3-án. Kora este a monori vasútállomásra ment, ahol a hazafelé induló vonatra várva, egyszer csak két ismeretlen férfi lépett oda hozzá. Záporoztatták felé kérdéseiket és felszólításaikat, fenyegették a tinédzsert, miközben értékeit követelték. A sértett félelmében odaadta támadóinak a nála lévő 2000 forintot és a mobiltelefonját, a két férfi azzal távozott a helyszínről. A monori nyomozók a tudomásukra jutott információk birtokában indultak a két férfi nyomába, néhány órával később egyikük, a gombai D. Arnold kezén kattant a bilincs, F. Tiborért monori tartózkodási helyére mentek, lakásán előkerült a zsákmányolt okostelefon - lefoglalták. Előállításukat kihallgatásuk követte. Egybehangzóan tagadták bűnösségüket, a 23 éves F. Tibor panasszal élt a gyanúsí

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Száguldozva menekült a rendőrök elől az embercsempész, nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta - rendőr nem sérült. A 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott. A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktér