Halálos tréfa áldozata lett egy férfi egy Fejér megyei kocsmában

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetésük helybenhagyását indítványozta azon társaság tagjainak, akik szigetelőszalaggal székhez kötöztek egy férfit, aki ennek következtében meghalt.

Az ítélet szerint a nő egy Fejér megyei kocsmában pultosként dolgozott. Társai, három férfi és a sértett férfi is törzsvendégek voltak ott. A társaság 2019 nyarától a kocsmában az ittas sértettet több alkalommal megszégyenítette, megalázta, s erről a nő fényképeket, videófelvételeket készített, amit ismerőseinek is továbbított.

2019. november 28-án ismételten leitatták a sértettet azért, hogy újra gúnyt tudjanak űzni vele. A férfi a kocsma teraszán egy széken elaludt. Ekkor a társaság egyik tagja ráborított egy másik széket, és a két széket több tekercs szigetelőszalaggal társaival együtt áttekerte. A társaság tagjai a székek közé, illetve a székhez kötözött sértettről fényképeket, videófelvételt készítettek, azt több személynek elküldték, majd távoztak a helyszínről.

A férfi az éjszaka folyamán magához tért, de a rögzítésekből nem tudott kiszabadulni, a kihűlés miatt hajnalban meghalt.

A Székesfehérvári Törvényszék a nőt és két társát mint társtetteseket, negyedik társukat mint bűnsegédet aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év 6 hónap, 15 év 6 hónap, 14 év, valamint 12 év fegyházbüntetésre és valamennyiüket 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentés, a minősítés megváltoztatása, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetések szükségesek. A komoly tárgyi súlyú, többszörösen minősülő élet elleni bűncselekmény elkövetőivel szemben a törvény szigorát kell alkalmazni.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !