Videón, ahogyan fegyverrel próbálták kirabolni egy férfit Budapesten

Egy férfi szexuális szolgáltatást akart igénybe venni, ehelyett végül fegyverrel próbálták kirabolni. Egy 20 éves nőt és 18 éves barátját az ügyészi indítvány alapján a bíróság letartóztatta. Harmadik társuk napokkal később adta fel magát, mikor megtudta, hogy a rendőrök keresik, vele szemben az ügyészség bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves nő egy internetes oldalon hirdetett szexuális szolgáltatásait, amire 2022. május 23-án jelentkezett a későbbi sértett. A nőt a 18 éves barátja és egy harmadik társuk vitte a helyszínre, egy VI. kerületi apartmanhoz. A nő felment a férfi szobájába, ahol a visszajáró kapcsán vita alakult ki közöttük. A nő erről telefonon üzenve tájékoztatta társait, majd arra kérte a sértettet, hogy a szexuális szolgáltatás előtt a visszajáróért menjenek le a földszintre, ahol a barátnője várja. A földszinti ajtóhoz érve, a sértett azonban meglátta a két férfit, ezért menekülni kezdett. A nő ekkor a táskájából egy gázpisztolyt adott át a 18 éves barátjának, majd a két férfi a sértettet üldözőbe vette. A liftnél utolérték a férfit, a már záródó liftajtót szétfeszítették, majd beszálltak a sértett mellé a liftbe, ahol a 18 éves férfi elővette a gázpisztolyt, és azzal fenyegetve, társával együtt pénzt követeltek a sértettől. Ezután együtt visszamentek a földszintre, ahol már női társukkal együtt, tovább fenyegetőztek. A gyanúsítottak cselekményének az apartmanház recepciósának közbelépése vetett véget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a 20 éves nőt és 18 éves barátját még aznap elfogták, majd őket fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták. Harmadik társukkal szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, a férfi napokkal később adta fel magát, mikor megtudta, hogy a rendőrök keresik. Vele szemben az ügyészség bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt, amelynek kérdéséről a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett páros letartóztatását indítványozta. A gyanúsítottak személyi körülményei, életvitelük kedvezőtlen, állandó tartózkodási helyük nincs, azt gyakran változtatják, így elérhetőségük bizonytalan, legális jövedelemmel pedig nem rendelkeznek. A terhükre rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A magas büntetési tétellel fenyegetettség és a terheltek rendkívül kedvezőtlen egzisztenciális körülményei miatt alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válnának. A kerületi ügyészség álláspontja szerint emellett a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is reális.

A kerületi ügyészség indítványa alapján a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A végzés nem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !