Magát áruszállítónak kiadva vett át 700 ezer forintot jogosulatlanul

A rákosmenti rendőrök elfogták azt a férfit, aki magát áruszállítónak kiadva vett át közel egymillió forintot jogosulatlanul.

Egy fővárosi húskereskedő szokásos áruterítő tevékenységét végezte 2022. május 24-én, Budapesten. A délelőtti órákban egyik beszállítójától több mint 700 ezer forint értékben vett át árut az újpesti piacon, azonban a vételárat csak délután akarta kifizetni. A kereskedő a pénzátadással egy ismerősét bízta meg, aki a megbeszéltek szerint egy XVII. kerületi húsbolt előtt várta az ügyfelet.

Az ügylet egyre csak bonyolódott. Egy ismeretlen férfi jelent meg a helyszínen, aki magát az áruszállítónak adta ki, és átvette a több mint 700 ezer forintot.

A budapesti nyomozók egy nap alatt azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Györgyöt. A 48 éves férfit csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amely során a férfi szokatlan magyarázatot adott tettére - azt gondolta, hogy ajándékba kapta a pénzt. A zsákmányt visszaadni nem tudta; elmondása szerint azt még az á​tvétel napján elveszítette. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !