Munkáltatója széfjéből lopott el jelentős pénzösszeget egy férfi Derecskén

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki munkáltatója széfjéből lopott el jelentős pénzösszeget.

A 23 éves vádlott 2021 augusztusától bolti eladóként dolgozott egy gazdasági társaság derecskei telephelyen. Tudomására jutott, hogy a cég egyik munkatársa 2021. november végén nagyobb összegű eurót tett a telephelyen lévő, számkódos széfbe. A férfi kifigyelte a kódot és 2021. november végétől december közepéig, két hét alatt négy alkalommal különböző összegeket lopott el a lemezszekrényből. A vádlott összesen 16.500 euró készpénzt vett ki a széfből, amit minden alkalommal átváltott forintra.

A férfi a lopással több mint hatmillió forint kárt okozott, aminek a fele megtérült, a nyomozást végző Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a pénzt lefoglalta és a sértettnek visszaadta. A sértett gazdasági társaság a nyomozás során kérte a fennmaradó kárának megtérítését.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és kötelezze a meg nem térült kár megfizetésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !