Tömegmészárlást akadályozott meg egy nő az Egyesült Államokban

Megölt egy nő egy 37 éves férfit, és ezzel tömegmészárlást akadályozott meg az amerikai Nyugat-Virginia államban található Charleston városában – közölte a helyi rendőrség. A nő egy születésnapi bulin volt egy társasháznál, amikor a férfi egy AR-15-ös gépkarabéllyal lőni kezdte a bulin résztvevő nagyjából 30-40 embert, akik között gyerekek is voltak - írta az rtl.hu.

A beszámolók szerint a férfi a támadás előtt a buli helyszíne előtt autózott el, és rászóltak, hogy lassítson le, mert az utcán gyerekek játszanak. Később fegyverrel tért vissza, és autójából lőni kezdte a tömeget.

A bulin lévő egyik nő ekkor elővette legálisan tartott pisztolyát, és visszalőtt, megölve a támadót. A 37 éves Dennis Butlert a kiérkező rendőrök holtan találták. Testét több lövés is érte.

Tony Hazelett rendőrségi szóvivő egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nőnek nincsen semmilyen rendvédelmi tapasztalata és kiképzése.

Csak a közösség egyik tagja, aki legálisan tartotta magánál a fegyverét, és ahelyett, hogy elmenekült volna a veszély elől, szembeszállt vele, és ezzel több életet is megmentett.

A nő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, a helyszínen megvárta a rendőröket, és együttműködik a hatóságokkal, és a rendőrség közölte, hogy nem kell tartania vádemeléstől.

A rendőrség közlése szerint még vizsgálják, hogy a férfi hogyan jutott fegyverhez, ugyanis bűntett előéletű, és legálisan nem tarthatott volna magánál fegyvert.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !